El och KNX

Elektriker har varit här och dragit rör och kablar. Eftersom vi planerar för en del ”smarta-hemfunktioner” så blir det en hel del rör. De flesta av vägguttagen kommer vara styrbara, dvs. vi kan programmera systemet så att man kan välja vad strömbrytarna ska styra. T.ex. så att en golvlampa kan styras från en vanlig lampknapp på väggen och så man kan slå av alla lampor när man går hemifrån men en knapptryckning.

För allt detta använder vi ett standard som heter KNX. Den bussen installerar vi själva eftersom det inte är 220V. Sen kommer det mesta av belysningen i huset vara kopplad i en slinga av DALI styrda spottar. Det gör att vi kan styra alla lampor individuellt från KNX-systemet.

En reaktion på ”El och KNX

  1. Margareta Larsson februari 2, 2019 / 4:37 e m

    Xyz x2 = ?? Fattar nada men det blir säkert bra. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s